مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان، هزینه اجرای طرح های آب شرب روستایی استان به ازای هر خانوار را به طور متوسط بین 55 تا 60 میلیون ریال دانست که این رقم 2 الی 3 برابر میانگین کشوری است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" به نقل ازایسنا، محبعلی رنج ور ،شاخص بهره مندی روستاهای این استان از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی را 76.37 درصد اعلام کرد و گفت:کیفیت آب آشامیدنی روستاهای گیلان مطلوب و برابر با استانداردهای تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان،با اشاره به اینکه هم اکنون 784 هزار نفر در یک هزار و 781 روستای گیلان زیر پوشش شبکه آبرسانی قرار دارند،گفت: 288 هزار و 954 مشترک این روستاها از خدمات شرکت آبفار گیلان بهره مند هستند.
وی منابع تامین آب شرب این روستاها را 551 دهنه چشمه و 402 حلقه چاه عنوان کرد و گفت: 592 باب ایستگاه پمپاژ، 141 هزار مترمکعب مخزن و بیش از 21 هزار کیلومتر خطوط انتقال و توزیع برای آبرسانی به این روستاها فعال و در مدار بهره برداری است.
این مقام مسئول،میانگین طول لوله گذاری برای آبرسانی به هر خانوار روستایی گیلان را 75 متر ذکر کرد و افزود:هزینه اجرای طرح های آب شرب روستایی استان به ازای هر خانوار به طور متوسط بین 55 تا 60 میلیون ریال است که این رقم 2 الی 3 برابر میانگین کشوری است.
رنج ور،با اشاره به اینکه سلامت آب آشامیدنی روستاییان گیلان به طور مستمر در 15 واحد آزمایشگاهی سنجیده می شود، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون آزمون های مختلف فیزیکوشیمیایی، میکروبی، اچ.پی.سی، کدورت و کلرسنجی آب شرب در این آزمایشگاه ها انجام شده است.
مدیرعامل آبفار گیلان، در ادامه از بهره برداری از طرح آبرسانی به روستای صیادلر شهرستان استارا تا پایان سال جاری خبر داد و عنوان کرد:طرح مذکور در حال حاضر پیشرفت 95 درصدی دارد.یادآور شد:
وی با بیان اینکه حجم عملیاتی این طرح شامل اجرای 4 هزار و 500 متر لوله گذاری،ساخت 2 مخزن 10 و 50 مترمکعبی و یک ایستگاه پمپاژ است، خاطرنشان کرد:اعتبار هزینه شده برای این طرح 3 میلیارد و 500 میلیون ریال است که با بهره برداری از آن، 150 خانوار روستای صیادلر از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار می شوند.